Пријем у Амбасади Руске Федерације

Пријем у Амбасади Руске Федерације

Јединствени догађај, којим је на највишем месту исказано поштовање према професији наставника.

Поводом Међународног дана учитеља 5. 10. 2023. године у Амбасади Руске Федерације у Србији приређен је концерт класичне музике у знак захвалности онима који својим радом доприносе популаризацији руског језика и културе у Србији.

Присутне су поздравили амбасадор Русије у Србији Александар Боцан Харченко и државни секретар у Министарству просвете Републике Србије Небојша Ранђеловић, упућујући честитке поводом празника који се први пут обележава на овај начин.

Пријем у Амбасади Руске Федерације

Дела Чајковског, Рахмањинова, Гљинке и Свиридова извели су Јулија Казанцева, пијанисткиња, гостујући предавач Московске филхармоније, Јекатерина Иваненко, виолисткиња, солисткиња Бољшој театра, и Марија Чижикова, чланица камерног хора Московског конзерваторијума. На сцени су им се придружили млади музичари из Србије – хармоникаш и кларинетиста, браћа Алекса и Андрија Мирковић.

Осећали смо се и почаствовано, и уважено. Били смо очарани спојем руске и српске виртуозности, кроз коју нас је надахнуто водила Јулија Казанцева. Свака њена реч о ванвременским уметницима и сваки тон који нам је поклоњен тог дана зрачили су љубављу.

Пријем у Амбасади Руске Федерације

https://ruskidom.rs/sr/2023/10/06/zavrshni-akordi-ove-nede-e/

 (извор: сајт Руског дома)

Делић атмосфере коју су донели виртуози чаробним звуцима музике:

YouTube video

Подели

Написала Још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Мира Симеуновић
© 2024 Мира Симеуновић