ЧОС-радионица 3

ЧОС-радионица 3

На „триз“ радионицама покушавамо да се што боље упознамо и постанемо тим.

ЧОС-радионица 3

1.

СТРОЈ. Наставник прозива да устану они који: имају светле очи, који су високи, који имају дугу косу, који су данас у тамној одећи, који су прошле године били одлични, који су данас у патикама, који имају млађег брата / сестру, који су рођени лети… Истичемо сличности. Без бодова.

2.

УПОЗНАВАЊЕ. Сваки члан групе говори / пише нешто што други о њему / њој не знају: ја сам Павле, волим да идем на пецање са дедом; ја сам Маријана, ишла сам са баком на пијацу да продајем сир и сл. Онај тим који има највише нових сазнања, добија бодова колико сазнања има (одредити по завршетку игре, да не би измишљали намерно догађаје и особине).

3. 

ЧАРОБНА БОЦА. Екипе записују жеље које се односе на другарство, одељење. Екипа која напише највише реалних жеља добија три поена (жеље могу бити упућене неком из одељења, могу бити везане за предмете, за дружење, помоћ у учењу, промену нечијег понашања, жеље за боље функционисање одељења и сл.).

4.

ПИСАЦ. Екипе добијају три невезане речи (или пет). Задатак је да чланови групе заједно смисле причу / бајку од тих речи. Екипа која успе да напише бајку добија 5 поена. Ако сви напишу барем мали смислени део, добијају бодове у распону од 1 – 3. 

5.

ЗАГОНЕТАЛИЦЕ

  1. Саставити речи: добронамерност, толеранција, креативност, радозналост… (у прилогу). Три поена за успешно састављену реч од датих слова ако су добили одређено време за решавање (слова на папиру или на папирићима – посебно). ИЛИ: ко пре састави (ако је иста реч за све) добија пет поена.
  2. Кад је топло њему се не спава, Зато зими скривена му глава. Опасан је, био мрк ил’ бео, Пред њим „умри“ и остаћеш цео.

3. Није натпис, није запис, мораш га лично написати. Шта је то?

ПРИЛОГ – СЛОВОСЛАГАЧ

ДОБР  О  
НАМЕ  Р  
НОСТ     
ТОЛЕ  Р  
АНЦИ  Ј  
АКРЕ  А  
  Т  ИВНО
  С  Т   

Подели

Написала Још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Мира Симеуновић
© 2024 Мира Симеуновић