Вебинар – презентација уџбеника (2021)

Вебинар – презентација уџбеника (2021)

Руски дом, мај 2021, представљање комплетираних уџбеника за основну школу „Наш класс“. Част и задовољство.

У мају 2021. одржан је састанак Београдске подружнице професора руског језика у Руском дому. Овај пут састанак је реализован у форми вебинара. Једна од основних тачака Дневног реда било је моје излагање – презентација уџбеника за руски језик за ученике основне школе – „Наш класс“ (5 – 8. р.). Овде излажем позив на вебинар, агенду / програм састанка и осврт на одржани вебинар са сајта Руског дома.

Поштоване колегинице и колеге,

Позивамо вас да узмете учешће у састанку београдске Подружнице наставника руског језика који ће уз подршку Руског дома бити одржан 18. маја у 19 сати у форми вебинара на Zoom платформи. Линк за вебинар: 

https://zoom.us/j/97836195384?pwd=STliMDVBWS9VUk5kVkwrNGl3RTFBZz09

Идентификатор конференције: 978 3619 5384

Код приступа: 901830

О темама састанка се можете информисати у приложеној агенди.

Срдачан поздрав,

Београдска Подружница наставника руског језика

Руски центар за науку и културу ,,Руски дом“

 Састанак београдске Подружнице наставника руског језика при Славистичком друштву Србије

18. мај 2021. године

Форма састанка: вебинар

Учесници и гости: наставници београдске, војвођанске, нишке и Подружнице за Западну Србију, као и чланови удружења КОС из Чачка, представници Руског дома у Београду.

АГЕНДА

Отварање састанка и уводно обраћање Снежане Марковић, председнице београдске Подружнице наставника руског језика19:00 -19:15
Презентација уџбеничког комплета за основну школу ,,Наш класс” – Мира Симеуновић19:15 – 19:45
Питања учесника19:45 – 19:55
Такмичења ученика основних и средњих школа19:55 – 20:15
Положај руског језика и заступљеност у школама у Србији20:15 – 20:45
Актуелна питања20:45 – 21:00
Вебинар – презентација уџбеника (2021)

Промоција новог уџбеника руског језика „Наш класс“ за ученике основних школа Србије у Руском дому у Београду

18. маја 2021. године је одржан месечни методички семинар Београдске подружнице наставника руског језика при Славистичком друштву Србије, у оквиру којег је одржана промоција новог уџбеника руског језика „Наш класс“. Аутори уџбеника су: Лука Меденица, Бранислав Николић и Мира Симеуновић.
По први пут је семинар одржан у онлајн формату, захваљујући чему су многи наставници русисти из различитих региона земље имали прилике да виде промоцију уџбеника, директно да поставе питања Мири Симеуновић и да поделе своје искуство са колегама.
Током семинара председник Београдске подружнице Снежана Марковић изложила је извештај о спроведеним етапама Републичког такмичења из руског језика. Наставници из Београда су разговарали са колегама из Ниша, Чачка, Александровца, Сремских Карловаца, Бајине Баште и других региона о актуелним проблемима позиције руског језика у основним и средњим школама Србије, као и о путевима за њихово решавање.

🇷🇺Презентация нового учебника русского языка «Наш класс» для учеников основных школ Сербии
18 мая 2021г. в белградском Русском Доме прошел ежемесячный методический семинар Белградского отделения преподавателей русского языка при Обществе славистов Сербии, в рамках которого прошла презентация нового учебника русского языка «Наш класс». Авторами учебника являются: Лука Меденица, Бранислав Николич и Мира Симеунович.
Впервые семинар проходил в онлайн форме, благодаря которой многие преподаватели русисты из различных регионов страны могли увидеть презентацию учебника, задать напрямую вопросы Мире Симеунович и поделиться своим опытом с коллегами.
В ходе семинара председатель Белградского отделения преподавателей русского языка Снежана Маркович выступила с отчетом о проведенных этапах Республиканской олимпиады по русскому языку. Преподаватели из Белграда обсудили с коллегами из Ниша, Чачка, Александровца, Сремских Карловцев, Байны Башты и других регионов актуальные проблемы положения русского языка в основных и средних школах Сербии, а также пути их решения.

#Rossotrudnichestvo #Россотрудничество #RussianHouse #РусскийДом #РусскийДомБелград #РускиДомБеоград

Вебинар – презентација уџбеника (2021)
Вебинар – презентација уџбеника (2021)

Подели

Написала Још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Мира Симеуновић
© 2024 Мира Симеуновић