Гала концерт

Додела награда (2022)

Један од концерата ученика основних школа у Руском дому.

Насловна / Новости / Култура / У Руском дому одржан годишњи гала концерт ученика основних школа Србије, који уче руски језик

У Руском дому одржан годишњи гала концерт ученика основних школа Србије, који уче руски језик

RuskiDom | 12.12.2019. | Новости, Култура, Руски језик

У Руском дому је 11. децембра одржан годишњи гала концерт „Одлети на крилима ветра“, у којем су учествовали ученици 22 основне школе, у којима се предаје руски језик као страни из Београда, Младеновца и Сремских Карловаца, као и школе у којима се учи немачки језик. У својству гостију су наступили представници државне школе при Амбасади Русије у Србији, дечјег црквеног хора „Орлић“, фолклорног ансамбла „Војвода Јанко Катић 1896“ и клуба ритмичке гимнастике „Олимпик“. На концерту је учествовало преко 200 ученика.

Концерт је шести пут организовало београдско одељење наставника руског језика При Славистичком друштву Србије уз подршку Руског дома.

Присутнима су се обратили изванредни и опуномоћени амбасадор Руске Федерације у Републици Србији Александар Боцан-Харченко, заменик директора Руског дома  Василије Галактионов и председник Друштва руско-српског пријатељства, глумица Ивана Жигон.

У концертној сали Руског дома изведене су руске народне песме, оперске арије, музика и поетска дела руских аутора, а наступали су и школски хорови са дечјим песмама. Публика је топло примила и различите плесне тачке.

Сви учесници концерта су добили грамоте Руског дома.

Гала концерт

https://ruskidom.rs/sr/2019/12/12/%d1%83-%d1%80%d1%83%d1%81%d0%ba%d0%be%d0%bc-%d0%b4%d0%be%d0%bc%d1%83-%d0%be%d0%b4%d1%80%d0%b6%d0%b0%d0%bd-


Подели

Написала Још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Мира Симеуновић
© 2024 Мира Симеуновић