Посета Руском центру (2023)

Посета Руском центру (2023.)

Прва посета ученика XII београдске гимназије Руском центру на Филолошком факултету у Београду

Ученици другог разреда су почетком новембра 2023. године посетили Руски центар, како би проширили знања о великом доприносу руских уметника појави и развоју стрипа у Србији. Ево како је та посета представљена на сајту ове установе:

Гимназијалци у посети Руском центру

Руски центар су посетили, у оквиру рада на свом истраживачком пројекту из предмета Језик, медији, култура ученици Дванаесте београдске гимназије и њихова професорка руског језика, Мира Симеуновић.

Том приликом ученици су сазнали чему је намењен Центар, као и које су то активности које се у њему организују. У наставку сусрета бавили смо се изузетно интересантном темом – српским и руским стрипом. Ученици су погледали едукативни снимак о једном од најзначајнијих аутора у историји нашег стрипа, Јурију Лобачеву, након чега су коментарисали његов животни пут, траг који је оставио иза себе, као и невероватан таленат који се огледа у његовим радовима.

Ученици су такође имали прилику да прочитају неке од његових стрипова сабраних у пет књига, а посебно су се одушевили стриповима рађеним по мотивима српске народне књижевности.

Желимо нашим посетиоцима пуно успеха у даљем истраживачком раду и захваљујемо им се на посети!

Посета Руском центру (2023.)
Посета Руском центру (2023.)

Извор: http://ruskicentar.rs/


Подели

Написала Још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Мира Симеуновић
© 2024 Мира Симеуновић