„Класс!!!“ (3)

“Наша газета” (1)

Трећи број е-часописа, под називом „Класс!!!“, мај 2022. године.

Први број електронског часописа секције руског језика «Умница» објављен је у новембру 2021, а до новембра 2022. публиковали смо пет бројева часописа. Првобитни назив био је „Наша газета“, а од трећег броја назив је „Класс!!!“

Пре почетка рада на часопису, секција је објавила (у форми е-новина) историју секције, поводом 10 година веома активног и успешног рада. У истој форми објавили смо још неколико битних радова, везаних за секцију – такви радови наведени су на страницама сајта.

„Класс!!!“ (3)

Након два објављена броја е-часописа секције руског језика „Умница“ под називом „Наша газета“, одлучили смо да променимо назив часописа, да га учинимо више својим. То смо и учинили:  трећи број часописа смо назвали „Класс!!!“ Овај назив је у очигледној вези са нашим уџбеницима (који носе сличан назив „Наш класс“), али смо ми називу часописа додали узвичнике, што значи да треба да скрене пажњу, да изазове одобравање и одушевљење оних који га читају, који ће након читања помислити да је одличан, сјајан, првокласан! Нескромно?

У трећем броју нашег првоКЛАССног е-часописа (у мају 2022.) писали смо углавном о „чудесима“ у најлепшем могућем значењу. Прво смо говорили о чудесним местима Русије и пред читаоце донели неке занимљивости, а онда смо прешли на наша чуда, тј. наше успехе: представили смо успешне активности чланова секције, конкурсе и такмичења… Показали смо наше радове и још неке радости које смо приредили (пре свега члановима секције) овог пролећа.

За специјалну тему овај пут смо одабрали образовање у Русији, и кроз текстове и фотографије у централном делу часописа навели основне карактеристике руског образовног система.

Часопис смо „зачинили“ освртом на каријеру нашег глумца Ивана Босиљчића у Русији. На финалним страницама осврнули смо се на наше прелепе креативне радове, а за крај смо оставили мало „мозгалица“, за развој логичког и креативног размишљања.


Подели

Написала Још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Мира Симеуновић
© 2024 Мира Симеуновић