„Класс!!!“ (4)

“Наша газета” (1)

Четврти број е-часописа „Класс“ – специјални број (јун 2022.).

Први број електронског часописа секције руског језика «Умница» објављен је у новембру 2021, а до новембра 2022. публиковали смо пет бројева часописа. Првобитни назив био је „Наша газета“, а од трећег броја назив је „Класс!!!“

Пре почетка рада на часопису, секција је објавила (у форми е-новина) историју секције, поводом 10 година веома активног и успешног рада. У истој форми објавили смо још неколико битних радова, везаних за секцију – такви радови наведени су или приказани у целини на страницама секције.

„Класс!!!“ (4)

Четврти број електронског часописа секције руског језика „Умница“ је неуобичајеног садржаја, јер је у потпуности „специјални“ број. Наиме, цео часопис овај пут смо посветили једном нашем члану – Јани Симоновић, из жеље да испоштујемо њен велики рад, непресушну енергију, велико залагање током четири године учења руског језика, да истакнемо њене непоновљиве успехе. Јану красе бројни таленти, снажна мотивација, она се може похвалити великим потенцијалом и амбицијама које ће у њеном даљем животу дати прави резултат. Ми смо дали мали „толчок“ – допринос реализацији њених талената.

Часопис смо објавили у јуну 2022, када је Јана била на „излазном“ прагу наше школе.

Детаљно смо представили Јанину „биографију“ у секцији: од петог разреда и прве победе у нашем квизу, преко наступа и награда у Руском дому, конкурса у Руској школи (…) све до успеха на међународним такмичењима у осмом разреду.

Јана је на руском језику говорила, певала, глумила, рецитовала, писала саставе, такмичила се у језичким олимпијадама. Наравно, неке награде су остале неосвојене, али њених 20 награда из руског језика су достигнуће за поштовање! Мора се додати и оно најважније – Јана обожава руски језик!

(Јаниним наградама посвећени су и текстови који се налазе међу необјављеним радовима на сајту, у постовима о таленту.)


Подели

Написала Још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Мира Симеуновић
© 2024 Мира Симеуновић