„Класс!!!“ (5)

“Наша газета” (1)

Први број електронског часописа секције руског језика «Умница» објављен је у новембру 2021, а до новембра 2022. публиковали смо пет бројева часописа. Првобитни назив био је „Наша газета“, а од трећег броја назив је „Класс!!!“

Пре почетка рада на е-часопису, секција је објавила (у форми е-новина) историју секције, поводом 10 година веома активног и успешног рада. У истој форми објавили смо још неколико битних радова, везаних за секцију – ови радови наведени су или приказани на страницама секције на сајту.

„Класс!!!“ (5)

„Класс!!!“ 5 објављен је у новембру 2022. и бави се углавном актуелним темама. Након подсећања на једну од некадашњих „умница“, приказали смо како смо се такмичили и играли у квизу за 6. разред, и врло брзо смо прешли да догађај ове јесени: наш први Општински конкурс „Луч солнца золотого“ („Зрак златног сунца“ – музичка тема из руског цртаног филма) – за све ученике који уче руски језик у Барајеву и Вранићу. Описали смо конкурс, показали најуспешније ликовне, креативне, истраживачке радове, навели победнике у номинацији за читање, рецитовање и певање. Све то смо допунили фотографијама радова и награђених ученика.

Конкурс је заузео већи део простора на страницама часописа, али смо успели да прикажемо и делић наших креативних радова који нису везани за конкурс; неколико страница издвојили смо за интересантну тему „критичко размишљање“ којој би требало посветити више времена у настави и често јој се враћати. Осим тога, представили смо нашу посету Руском дому и чудесној изложби фотографија.

Заиста добро звучи: „Умница“ на „Трону“!

  1. „Класс!!!“ 5

Подели

Написала Још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Мира Симеуновић
© 2024 Мира Симеуновић