LearningApps 1

LearningApps 1

O LearningApps

LearningАpps је сервис који сам највише користила током онлајн наставе, у време када је било неопходно брзо проналажење једноставних метода рада (овде сам направила готово 150 појединачних вежбања). На сајту (и на мом youtube каналу) се налазе и упутства за колеге које нису користиле ову платформу у настави, а желе да се упознају са њом.

Платформа заиста јесте једноставна и пружа обиље могућности за израду интерактивних вежбања. Вежбања могу бити веома занимљива, шаролика, са разним врстама садржаја (текст, сличице, звук, видео…), мада многи сматрају да LearningАpps визуелно није међу најатрактивнијим сервисима. У овде приказаним примерима дати су само сетови игара, који су представљени јавно, на мојој страници https://learningapps.org/user/mira1121  (задаци који се састоје од 2 – 5 различитих вежбања на исту тему).

LearningApps 1

Сет „Викториночка“ је састављен од четири потпуно различита вежбања, како визуелно, тако и садржајно.

  1. Споји антониме: у првом задатку тражи се да се саставе парови антонима који углавном представљају прилоге за време (данас / сутра, зима / лето, дан / ноћ и сл.);
  2. Изабери слово: у другом вежбању потребно је додати слово које недостаје (понуђена слова су Я, Е, Ё, Ю); 
  3. Именуј делове тела: треба одабрати значење сваке „стрелице“ која обележава делове тела;
  4. Одговори на питања: у четвртом вежбању се бавимо онлајн „писањем“ у „вешалици“ (није реално писање, већ „кликтање“ на одабрана слова за давање одговора).

Подели

Написала Још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Мира Симеуновић
© 2024 Мира Симеуновић