LearningApps 10

LearningApps 22

O LearningApps

LearningАpps је сервис који сам највише користила током онлајн наставе, у време када је било неопходно брзо проналажење једноставних метода рада (овде сам направила готово 150 појединачних вежбања). На сајту (и на мом youtube каналу) се налазе и упутства за колеге које нису користиле ову платформу у настави, а желе да се упознају са њом.

Платформа заиста јесте једноставна и пружа обиље могућности за израду интерактивних вежбања. Вежбања могу бити веома занимљива, шаролика, са разним врстама садржаја (текст, сличице, звук, видео…), мада многи сматрају да LearningАpps визуелно није међу најатрактивнијим сервисима. У овде приказаним примерима дати су само сетови игара, који су представљени јавно, на мојој страници https://learningapps.org/user/mira1121  (задаци који се састоје од 2 – 5 различитих вежбања на исту тему).

LearningApps 10

„Вид глагола в русском языке“ – сет вежбања је предвиђен за осми разред и односи се на вид глагола у руском језику.  

  1. „Инфинитив“ – прво вежбање захтева да се споје парови глагола супротног вида (учити / научити). Речи су на картицама које треба спојити;
  2. „Прошедшее время“ – друго вежбање има исти принцип (картице). Треба спојити изразе у прошлом времену, које чине глаголи супротног вида (на српском би то било: ја сам читао / ви сте прочитали);
  3. „Настоящее / простое будущее время“ – реченице су углавном у садашњем времену. Вежбање је «отежано» тиме што се тражи решење за два глагола у једној реченици. Форма вежбања је квиз са вишеструким избором одговора.

Подели

Написала Још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Мира Симеуновић
© 2024 Мира Симеуновић