LearningApps 14

LearningApps 18

O LearningApps

LearningАpps је сервис који сам највише користила током онлајн наставе, у време када је било неопходно брзо проналажење једноставних метода рада (овде сам направила готово 150 појединачних вежбања). На сајту (и на мом youtube каналу) се налазе и упутства за колеге које нису користиле ову платформу у настави, а желе да се упознају са њом.

Платформа заиста јесте једноставна и пружа обиље могућности за израду интерактивних вежбања. Вежбања могу бити веома занимљива, шаролика, са разним врстама садржаја (текст, сличице, звук, видео…), мада многи сматрају да LearningАpps визуелно није међу најатрактивнијим сервисима. У овде приказаним примерима дати су само сетови игара, који су представљени јавно, на мојој страници https://learningapps.org/user/mira1121  (задаци који се састоје од 2 – 5 различитих вежбања на исту тему).

LearningApps 14

„Глаголы движения“ – трећи део вежбања за утврђивање глагола кретања у петом разреду. Овде су два задатка.

  1. „Единственное число“ – дат је део реченице који треба повезати са личном заменицом (као вршиоцем радње у једнини (на пример израз „сваке суботе …….. идем у биоскоп“ – треба повезати са заменицом „ја“). Треба кликнути на стрелицу изнад заменице и чекати да се појави смајли, који ће потврдити тачан одговор;
  2. „Множественное число“ – исти принцип давања решења, као у првом вежбању.

Подели

Написала Још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Мира Симеуновић
© 2024 Мира Симеуновић