LearningApps 17

LearningApps 1

O LearningApps

LearningАpps је сервис који сам највише користила током онлајн наставе, у време када је било неопходно брзо проналажење једноставних метода рада (овде сам направила готово 150 појединачних вежбања). На сајту (и на мом youtube каналу) се налазе и упутства за колеге које нису користиле ову платформу у настави, а желе да се упознају са њом.

Платформа заиста јесте једноставна и пружа обиље могућности за израду интерактивних вежбања. Вежбања могу бити веома занимљива, шаролика, са разним врстама садржаја (текст, сличице, звук, видео…), мада многи сматрају да LearningАpps визуелно није међу најатрактивнијим сервисима. У овде приказаним примерима дати су само сетови игара, који су представљени јавно, на мојој страници https://learningapps.org/user/mira1121  (задаци који се састоје од 2 – 5 различитих вежбања на исту тему).

LearningApps 17

„Разноразно“ – сет од три вежбања за ученике 5. разреда.

  1. „Изабери наставак“ – у првом вежбању треба додати наставак на глаголе у садашњем времену. На једној картици је започет лични облик фреквентног глагола, на другој је само наставак. Треба га пронаћи и спојити картице;
  2. „Предлог В или НА?“ – у другом вежбању треба у свакој реченици додати један од предлога. Предлози се уписују у поља (може се користити тастатура са српском ћирилицом за давање одговора);
  3. „Колико је сати?“ – дате су картице са реченицама на којима је прецизно формулисано време на сату. Картице треба „пренети“ на време на сату изражено цифрама.

Подели

Написала Још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Мира Симеуновић
© 2024 Мира Симеуновић