LearningApps 19

LearningApps 19

O LearningApps

LearningАpps је сервис који сам највише користила током онлајн наставе, у време када је било неопходно брзо проналажење једноставних метода рада (овде сам направила готово 150 појединачних вежбања). На сајту (и на мом youtube каналу) се налазе и упутства за колеге које нису користиле ову платформу у настави, а желе да се упознају са њом.

Платформа заиста јесте једноставна и пружа обиље могућности за израду интерактивних вежбања. Вежбања могу бити веома занимљива, шаролика, са разним врстама садржаја (текст, сличице, звук, видео…), мада многи сматрају да LearningАpps визуелно није међу најатрактивнијим сервисима. У овде приказаним примерима дати су само сетови игара, који су представљени јавно, на мојој страници https://learningapps.org/user/mira1121  (задаци који се састоје од 2 – 5 различитих вежбања на исту тему).

LearningApps 19

„Что знаем о Москве“ – назив не одражава садржај вежбања, јер су у овом сету три вежбања са разноврсним, једноставним питањима о Москви и Русији (за ученике 6/7. разреда). Ово је вежбање које се бави културом на основном нивоу.

  1. „О Москве“ – неколико једноставних питања која траже базично познавање Москве;
  2. „Изрази у сличицама“ – треба „пренети“ картицу са изразом до картице са фотографијом неког објекта / појма из руске географије, историје, културе и сл. Сличице се могу увећати кликом на њих;
  3. Питања о Русији“ – квиз са вишеструким избором. Питања су формулисана помоћу фотографија (могу се увећати), понуђених аудио-одговора и сл.

Подели

Написала Још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Мира Симеуновић
© 2024 Мира Симеуновић