LearningApps 2

LearningApps 18

O LearningApps

LearningАpps је сервис који сам највише користила током онлајн наставе, у време када је било неопходно брзо проналажење једноставних метода рада (овде сам направила готово 150 појединачних вежбања). На сајту (и на мом youtube каналу) се налазе и упутства за колеге које нису користиле ову платформу у настави, а желе да се упознају са њом.

Платформа заиста јесте једноставна и пружа обиље могућности за израду интерактивних вежбања. Вежбања могу бити веома занимљива, шаролика, са разним врстама садржаја (текст, сличице, звук, видео…), мада многи сматрају да LearningАpps визуелно није међу најатрактивнијим сервисима. У овде приказаним примерима дати су само сетови игара, који су представљени јавно, на мојој страници https://learningapps.org/user/mira1121  (задаци који се састоје од 2 – 5 различитих вежбања на исту тему).

LearningApps 2

Сет „Учим числительные“ састоји се од три вежбања која су намењена обнављању бројева.

  1. У првом вежбању одлучујемо се где је (са којим бројевима) исправно да пишемо ГОДА, а где ЛЕТ.
  2. Друго вежбање тражи да одаберемо исправно написане бројеве (ако нисмо обновили или нисмо сигурни, овде је лако погрешити).
  3. Треће вежбање је „пазл“ који проверава типичне грешке, тиме што захтева да додамо по једно слово које недостаје, да би број био исправно написан (понуђена слова су: Ь, О, Д, Ц, Т).

Подели

Написала Још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Мира Симеуновић
© 2024 Мира Симеуновић