LearningApps 20

LearningApps 20

Сет се састоји од три вежбања која се баве глаголима (пре свега императивом) у руском језику.

O LearningApps

LearningАpps је сервис који сам највише користила током онлајн наставе, у време када је било неопходно брзо проналажење једноставних метода рада (овде сам направила готово 150 појединачних вежбања). На сајту (и на мом youtube каналу) се налазе и упутства за колеге које нису користиле ову платформу у настави, а желе да се упознају са њом.

Платформа заиста јесте једноставна и пружа обиље могућности за израду интерактивних вежбања. Вежбања могу бити веома занимљива, шаролика, са разним врстама садржаја (текст, сличице, звук, видео…), мада многи сматрају да LearningАpps визуелно није међу најатрактивнијим сервисима. У овде приказаним примерима дати су само сетови игара, који су представљени јавно, на мојој страници https://learningapps.org/user/mira1121  (задаци који се састоје од 2 – 5 различитих вежбања на исту тему).

LearningApps 20

„Заповедни начин“ – сет вежбања за ученике 7. разреда, за утврђивање глаголских форми, са акцентом на императиву.

  1. „Инфинитив и императив“ – задатак је да се повежу картице: на једној је глагол у инфинитиву, картицу треба спојити са истим тим глаголом у императиву;
  2. „Одредити основне форме глагола“ – глаголе „убацујемо“ у кутију са садашњим временом, прошлим временом или императивом.
  3. „Заповедни начин“ – сложеније вежбање, у којем треба одабрати одговарајући глагол у императиву и додати  у реченице. Посао отежава то, што су сви глаголи дати на једном месту, па одабир глагола зависи од разумевања текста.

Подели

Написала Још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Мира Симеуновић
© 2024 Мира Симеуновић