LearningApps 21

LearningApps 1

Сет се састоји од четири вежбања са питањима о култури Русије. Вежбање се може отворити и урадити на страници.

O LearningApps

LearningАpps је сервис који сам највише користила током онлајн наставе, у време када је било неопходно брзо проналажење једноставних метода рада (овде сам направила готово 150 појединачних вежбања). На сајту (и на мом youtube каналу) се налазе и упутства за колеге које нису користиле ову платформу у настави, а желе да се упознају са њом.

Платформа заиста јесте једноставна и пружа обиље могућности за израду интерактивних вежбања. Вежбања могу бити веома занимљива, шаролика, са разним врстама садржаја (текст, сличице, звук, видео…), мада многи сматрају да LearningАpps визуелно није међу најатрактивнијим сервисима. У овде приказаним примерима дати су само сетови игара, који су представљени јавно, на мојој страници https://learningapps.org/user/mira1121  (задаци који се састоје од 2 – 5 различитих вежбања на исту тему).

LearningApps 21

„Культурная викториночка“ – сет за културолошки…

  1. „О Москви“ – основна питања о Москви (налазе се у још једном сету), али уз њих је дат прелеп видео-спот на руском језику који приказује чудесне кадрове савремене Москве.
  2. „Сети се где је“ – скривени појмови иза сивих поља, који се односе на руске предмете, симболе, сувенире – вежбамо меморију;
  3. „И крокодил, и мачка…“ – повезујемо руску музику са називима песама (ученици слушају песму или гледају спот, а затим повезују приказ нумере са називом на другој картици);
  4. „Разно о Русији“ – разна питања, са илустрацијама као помоћ за давање одговора. Илустрације се могу увећати.

Подели

Написала Још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Мира Симеуновић
© 2024 Мира Симеуновић