LearningApps 3

LearningApps 15

O LearningApps

LearningАpps је сервис који сам највише користила током онлајн наставе, у време када је било неопходно брзо проналажење једноставних метода рада (овде сам направила готово 150 појединачних вежбања). На сајту (и на мом youtube каналу) се налазе и упутства за колеге које нису користиле ову платформу у настави, а желе да се упознају са њом.

Платформа заиста јесте једноставна и пружа обиље могућности за израду интерактивних вежбања. Вежбања могу бити веома занимљива, шаролика, са разним врстама садржаја (текст, сличице, звук, видео…), мада многи сматрају да LearningАpps визуелно није међу најатрактивнијим сервисима. У овде приказаним примерима дати су само сетови игара, који су представљени јавно, на мојој страници https://learningapps.org/user/mira1121  (задаци који се састоје од 2 – 5 различитих вежбања на исту тему).

LearningApps 3

„Глаголы движения“ – константна тема током учења руског језика. Сет се састоји од три вежбања која се могу применити већ у петом разреду:

  1. Пешице или не? – овде треба просто „пренети“ картице са натписима до сличице на којој је приказано ходање или до поља са бициклистом;
  2. Како се ко креће? – у другом вежбању написане глаголе кретања треба саставити са личним заменицама (заменице су: Я, ТЫ, ОН, МЫ, ВЫ, ОНИ);
  3. Бирамо глаголе – у трећем вежбању дат је текст са пропуштеним глаголима кретања. У свакој реченици понуђена су два решења за пропуштени глагол. Треба одабрати исправно.

Подели

Написала Још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Мира Симеуновић
© 2024 Мира Симеуновић