LearningApps 4

LearningApps 20

O LearningApps

LearningАpps је сервис који сам највише користила током онлајн наставе, у време када је било неопходно брзо проналажење једноставних метода рада (овде сам направила готово 150 појединачних вежбања). На сајту (и на мом youtube каналу) се налазе и упутства за колеге које нису користиле ову платформу у настави, а желе да се упознају са њом.

Платформа заиста јесте једноставна и пружа обиље могућности за израду интерактивних вежбања. Вежбања могу бити веома занимљива, шаролика, са разним врстама садржаја (текст, сличице, звук, видео…), мада многи сматрају да LearningАpps визуелно није међу најатрактивнијим сервисима. У овде приказаним примерима дати су само сетови игара, који су представљени јавно, на мојој страници https://learningapps.org/user/mira1121  (задаци који се састоје од 2 – 5 различитих вежбања на исту тему).

LearningApps 4

„Юбилей“. Овај сет носи назив „Јубилеј“. Односи се на симболику и значај који у руској култури носи победа у 2. светском рату. За старије разреде.

  1. О победи у сличицама – треба „пренети“ картицу са натписом на одговарајућу сличицу. Једноставно и занимљиво;
  2. Именуј сличицу – вежбање слично претходном – спајамо сличице и појмове;
  3. Изрази победе – на картицама су дати називи, имена (изрази од две речи, који су раздвојени и треба их спојити);
  4. Речник победе – у овој „вешалици“ одговарамо на питања тако што пишемо одговоре (кликћемо на слова која ће чинити реч – одговор на питање).

Подели

Написала Још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Мира Симеуновић
© 2024 Мира Симеуновић