LearningApps 7

LearningApps 15

O LearningApps

LearningАpps је сервис који сам највише користила током онлајн наставе, у време када је било неопходно брзо проналажење једноставних метода рада (овде сам направила готово 150 појединачних вежбања). На сајту (и на мом youtube каналу) се налазе и упутства за колеге које нису користиле ову платформу у настави, а желе да се упознају са њом.

Платформа заиста јесте једноставна и пружа обиље могућности за израду интерактивних вежбања. Вежбања могу бити веома занимљива, шаролика, са разним врстама садржаја (текст, сличице, звук, видео…), мада многи сматрају да LearningАpps визуелно није међу најатрактивнијим сервисима. У овде приказаним примерима дати су само сетови игара, који су представљени јавно, на мојој страници https://learningapps.org/user/mira1121  (задаци који се састоје од 2 – 5 различитих вежбања на исту тему).

LearningApps 7

„Повторяем существительные“. – Обнављамо / вежбамо именице помоћу три вежбања. За шести разред и старије разреде.

  1. Једнина се утврђује у првом вежбању. Треба распоредити именице у понуђена четири падежа (датив, акузатив, инструментал и локатив);
  2. Друго вежбање захтева исто што и прво, само у множини (понуђени су исти падежи за именице у множини);
  3. Питања са вишеструким избором за одговоре – треба одабрати именицу у исправном облику (падеж). Мешовито једнина и множина.

Подели

Написала Још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Мира Симеуновић
© 2024 Мира Симеуновић