„Наша газета“ (1)

“Наша газета” (1)

„Наша газета“, први број, новембар 2021. године.

Први број електронског часописа секције руског језика «Умница» објављен је у новембру 2021, а до новембра 2022. публиковали смо пет бројева часописа. Првобитни назив био је „Наша газета“, а од трећег броја назив је „Класс!!!“

Пре почетка рада на часопису, секција је објавила (у форми е-новина) историју секције, поводом 10 година веома активног и успешног рада. У истој форми објавили смо још неколико битних радова, везаних за секцију – ови радови наведени су и приказани на страницама сајта.

„Наша газета“ (1)

Први број часописа настао је у новембру 2021. под називом „Наша газета“ који ће касније бити промењен.

Замислили смо да наш будући часопис треба да садржи неколико сталних рубрика: страницу посвећену сећању на неког истакнутог члана секције (који више не похађа нашу школу), странице за музику / забаву / енигматику (…), за наше стваралаштво (практични радови ученика), за радове који истичу везу између српског и руског народа (кроз историју или савремену културу), за осврте или извештаје о успесима секције или појединаца на пољу руског језика и сл. Ове теме биће заступљене у сваком будућем броју е-часописа. Поред тога, сваки број ће имати једну издвојену „специјалну“ тему броја, о којој ће опширније бити речи на страницама централног дела часописа.

У првом броју часописа писали смо о Русији, обичајима, кухињи, традицији (више него у наредним бројевима), наводили разне занимљивости из културе, историје Русије, великих градова…

За специјалну тему (на десетак централних страница) изабрали смо „Руски стрип у Краљевини Југославији“, односно представили смо неколико руских уметника који су формирали стрип-културу у Београду тридесетих година прошлог века. Бавили смо се руском кинематографијом и великом глумачком звездом руског савременог филма – Милошем Биковићем.


Подели

Написала Још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Мира Симеуновић
© 2024 Мира Симеуновић