„Златоуст“ у Руском дому 2023.

Auto Draft

Семинар у Руском дому, саставни део Сајма књига, на којем су гостовали руски издавачи.

У Руском дому је 27. октобра одржан семинар за наставнике руског језика као страног

Evgeniy Pavlov | 27.10.2023. | НовостиОбразовањеРуски језик

Његови организатори и предавачи били су заменик генералног директора Центра ,,Златоуст“ Николај Голубев и директор течајева руског језика у језичкој школи ,,Златоуст“ Ана Љубива.

У раду семинара учествовали су наставници руског језика из различитих градова Србије, који су том приликом упознати са новим приступима и методологијама у уџбеницима за руски језик као страни, новинама у припреми ученика за различите нивое тестирање и употребом дигиталних ресурса, који помажу ефикаснијем усвајању градива од стране ученика.

У програму семинара учествовали су и гостујући предавачи. Тематску радионицу одржала је Розалина Димитрова, руководилац дечијег позоришта на руском језику „Осмех“, Варна, Бугарска, аутор приручника „Добро дошли: позориште на часовима руског језика “. О свом искуству предавања руског језика у Србији говорила је Људмила Бородина, наставница руског језика у Гимназији „Александар Пушкин“, Барна, Бугарска.

У завршници програма одржан је отворени микрофон на тему наставе руског језика као страног у Србији уз учешће свих присутних.

Учесницима семинара уручени су сертификати.

Извор (текст): сајт Руског дома

https://ruskidom.rs/sr/2023/10/27/u-ruskom-domu-e-27-oktobra-odrzhan-seminar-za-nastavnike-ruskog-ezika-kao-stranog/

"Златоуст" у Руском дому 2023.

Подели

Написала Још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Мира Симеуновић
© 2024 Мира Симеуновић